Jongerencoach, wat is dat?


Als jongerencoach wil ik graag een luisterend oor zijn voor al je bezorgdheden, je vragen, je angsten, je moeilijk te plaatsen emoties, je verdriet, je boosheid, je verliefdheid, je donkere gedachten, je onbegrip, je onzekerheden, je gebrek aan zelfvertrouwen, je hoogsensitiviteit, …

Samen gaan we op zoek naar je kern: naar wie je echt bent of wie je graag wil worden. En dat in het volste vertrouwen en in alle eerlijkheid, in jouw tempo en met al je talenten en mogelijkheden.

Samen stippelen we een haalbaar traject uit om daar te geraken waar je wil zijn, om je goesting te doen krijgen in het leven in al zijn facetten en met al zijn uitdagingen.

Twijfel je nog of je met jouw persoonlijke vraag bij me terecht kan? Bel me dan even, of stuur een mailtje en dan kijken we samen hoe ik je kan helpen.

Voor wie?

Voor jongvolwassenen

Voor ouders van pubers, die behoefte hebben aan ondersteuning, die met vragen zitten over opvoeden, of die worstelen met de pijn om hun kind, dat met zichzelf in de knoop zit

Voor wie niet?

De grens tussen coach en therapeut is klein, maar toch te trekken! Een coach focust zich vooral op het nu, op wat er is en op de toekomst: waar wil je naartoe? Welke doelen streven we na? Welke stappen kunnen we zetten om daar te geraken waar je wil zijn?

Een therapeut zal eerder een diagnose stellen aan de hand van het verleden en van daaruit een behandelingsplan opzetten om dat verleden los te laten en te groeien.

Verslaving, psychose, trauma’s, persoonlijkheidsstoornissen, … vragen om specifieke therapie. Als coach zal ik je dan ook in dat geval en in alle eerlijkheid doorverwijzen voor professionele hulp.

Er wordt geen behandeling gegeven aan wie onder invloed is van drugs of alcohol.

Wanneer doe je beroep op een jongerencoach?

Als je behoefte hebt:

  • Aan het opkrikken van je zelfvertrouwen
  • Aan iemand die je kan helpen je emoties te uiten, onder controle te krijgen of uit te spreken tegenover anderen
  • Aan het opbouwen van een betere relatie met je ouder(s), leerkracht, klasgenoten, vrienden, broer of zus, jezelf, …
  • Om aan zelfreflectie te doen en uit te pluizen wie je werkelijk bent of wie je echt wil zijn
  • Om je stress onder controle te krijgen
  • Om doelen te stellen en een traject wil uitstippelen om ze te verwezenlijken
  • Om pestgedrag aan te pakken
  • Om balans in je leven te creëren
  • Om te leren opkomen voor jezelf
  • Om gewoon even te ventileren
  • Om terug zin in het leven te krijgen als de passie is verdwenen

Kortom: als je behoefte hebt aan een luisterend, niet oordelend oor en je een duwtje in de rug kan gebruiken om voluit te kunnen en durven leven!

Hoe ziet een jongerencoach- traject er uit?

Een traject start sowieso met een intakegesprek, om elkaar te leren kennen en onze verwachtingen uit te spreken in alle vertrouwen! Dat gebeurt in overleg met je ouders, tenzij je de leeftijd van 18 hebt bereikt.

Het traject omvat meestal enkele sessies, maar kan door jou op elk moment stopgezet worden als je dat wenst. Er is geen enkele verplichting om het traject volledig te volgen als je het niet voelt!

Voor zover het weer dat toelaat en jij daarvoor openstaat, kan de sessie ook buiten doorgaan in een natuurlijke omgeving. Dat praat sowieso een stukje makkelijker.

Wat kost een sessie?

Individuele sessie: € 60/uur

Volg de Facebookpagina van F.L.Y.: er worden regelmatig groepsnamiddagen of -avonden georganiseerd om dichter bij je kern te komen door te schrijven, met elkaar ideeën of ervaringen uit te wisselen, te werken rond verhalen, door meditatie of visualisatie, …

Hoe vaak?

Ik wandel het traject met je mee, zo kort mogelijk of zo lang jij dat wil!



Gedicht ‘Vertel het zaadje niet…’


ATTEST BLANCO STRAFREGISTER